#lifeishardkiddo

10 lucruri ce te țin mai bine în brațe

Când stai față în față cu tine, cu tot ce-ai fi putut să fii, cu tot ce-ai fost nu-ți cere scuze. Pentru că ai fi vrut să fii mai mult, ori să dai mai mult. Lasă-te purtat de val. Joacă-te alături de cuvintele astea multe, adunate în paragrafe, dansează cât poți, ține ritmul și nu te uita înapoi. Uneori e o formă bună de a te regăsi. Avem tendința de a o lua de la capăt, de a spune în sfârșit lucrurilor pe nume, de a ne dori o schimbare.

Și poate că înecatul cu ciocolată caldă, seriale prea multe nu fac decât să te afunde mai mult. Ia-ți curaj și ieși mai mult. Plimbă-te peste tot, cunoaște oameni noi. Dacă sunt câteva lucruri pe care le-am învățat de-a lungul lunilor, se regăsesc aici:

  1. Fă-ți mai mult timp pentru tine. Rupe din tot câte ceva. Trăiește și păstrează pentru tine mai multe amintiri. Avântă-te în fiecare activitate și desprinde-te odată de monotonia asta.
  2. Apropie-te mai tare de ai tăi. Povestește-le tot ce îți place, despre visuri și planuri. Despre cum planifici să-ți faci ziua. Despre cât de tare o să fie când o să iei diploma aia și-o să fugi spre alt oraș. Despre cât de tare o să-ți fie dor de ei atunci. Și cum borcănelul de zacuscă de la 250 km distanță îți va fi alinare.
  3. Atinge-ți idealurile. Ia un vis, așterne-l pe hârtie și fă tot posibilul să devină realitate. Doar nu renunța.
  4.  Nu te mai complace în decizii, în oameni inoportuni stilului și concepțiilor tale despre viață. Nu te împovăra cu oameni toxici. Ține mai mult în brațe oamenii dragi.
  5. Plimbă-te mai mult, oriunde. Încearcă lucruri noi, descoperă-le. Acceptă ieșirile spontane și nu-ți mai fă atâtea planuri despre ce va fi sau ce-o să faci. De multe ori dai greș astfel. Ieși mai mult ziua și de ce nu, și noaptea. Luna e așa frumoasă când ai alături de cine s-o privești. Și străzile pline și luminile ce pâlpâie ușor. Stai la un pahar de vin în noapte alături de prieteni și promite-ți c-ai să râzi mai mult. Fugi la fiecare concert ce-ți place și distrează-te.
  6. Spune orice ai în minte, afirmă-te, dar nu te deplasa din zona ta de confort prea mult. Renunță la etichete. Spune lucrurilor pe nume, fără chestii care te obosesc și te deprimă. Fără pereceri când n-ai chef. Doar tu, niște înghețată și ordine prin gânduri.
  7. Dacă ar fi s-o iau în ordine cronologică, cred că ăsta ar fi primul lucru necesar de afirmat; nu te mai focusa pe o singură persoană, nu mai acorda atâta încredere, acceptă trecutul așa cum este,  iartă și împacă-te pe tine. Iar dacă simți că locul tău nu-i acolo, fii puțin egoist și pleacă.
  8. Renunță la scuze. Fără prea multe justificări, fără ieșiri când n-ai chef, fără pretexte. Nu te chinui cu oameni care nu-ți aduc nicio bucurie, niciun click spre mai bine. Trăiește pentru tine odată. Învață să spui NU. Des și tare.
  9. Bea mai multă lămâie când simți că nu mai poți. Serios, ajută. Nu te mai lipi cu fundul prin cafenele doar pentru că-i mai cool așa. Plimbă-te prin parcuri, orașe diferite, orice doar plimbă-te. Încearcă chestii noi de prin fiecare loc. Mergi mai mult prin librării și citește. Orice. Nu doar romane din alea siropoase și polițiste. Mergi și spre alte genuri. Și-ți garantez c-o să-ți placă. O să prinzi mai mult valoarea cuvintelor și-ai să înveți cât  poate căntări un cuvânt. Și că uneori distruge mai mult decât o faptă. Și câtă presiune se pune în lume doar pe cuvinte…
  10.  Încearcă să fii punctuală. Fără scuze c-ai pierdut autobuzul, c-ai rămas blocată în trafic, că era roșu la semafor de vreo 2 minute, ori că ți-era prea foame și te-ai oprit. Ține la timpul tău și al celor de lângă tine. Aș spune că punctualitate e o valoare morală supremă, dar înainte de toate, timpul reprezintă însăși o valoare. Vei face atât de multe greșeli până la maturitate și uneori vei spune că așa ești tu și că lumea o să te accepte astfel.

În concluzie, fii copilul ăla mic din toate zilele, iubește-te mai mult pe tine, ia de la fiecare prof câte un sfat, citește mai mult și culege informații. Vei observa cum timpul trece pe lângă tine și de-odată, te-ai trezit mare și-ai început să plângi că ți-e dor. În bucătărie, ai tăi cu un tort și lumânărele ce nu se mai sting. Din nou, parcă vârsta de 18 ani dăinuie tot mai mult și te sperie. Nu-ți fie frică să ai visurile de mic copil, doar că, pe lângă ele să adaugi un strop de maturitate și precizie.

Empatizează cu oamenii, fii caldă în cuvinte și asigură-te că reprezinți o prezență placută. Ridică-te pe vârfuri și promiteți c-atingi cerul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s