Uncategorized

Take an angel by the wings

Oprește-te câteva secunde. Desprinde-te din proiecte și planuri încărcate. Ai plecat în umbra unor munți și când, întors acasă, te-ai uitat pe tine. Oamenii mari uită uneori cum e să fii în picioarele goale prin iarbă și-și lipesc fundul în cafenele. Se însumează cu un nor și uită să-și amintească de fericire. Sau cel puțin s-o trăiască. Fii doar tu cu tine. Stai la un ceai când afară e ceață. Toarnă mai multă miere și învață din nou să trăiești frumos. Promit c-o să zâmbești. Iar eu, mai mult.

Fii copil încă. Abandonează-te într-o câmpie, culege toate florile alea din trecut, fă buchețele și inimi pe hârtie, oracol din caiete abandonate. Prinde-te într-o iubire de-o vară și păstrează încă brățările alea ale prieteniei. Dansează din nou în picioarele goale pe plajă și ascunde fricile în nisip. Spune te iubesc cinstit și fără grabă. Fă din nou promisiuni divinității și râzi. Găsește drumul spre tine.

Notează ROGVAIV pe foaie în amintirea curcubeului și fă loc pentru zile senine. Fii bun. Fii tu, suma alegerilor tale.

27295054_1937736206443875_1168997774_n

Există momente de refulare. Mintea are nevoie de răutate şi dacă n-o primeşte, izbucneşte. Mi-e frică să am visurile de când eram mică din dorința de eșuare sau bilanțul de pe hârtie e schimbat? Tind să cred că anii trecuți prea repede sunt efectul. La cafea, mama obișnuia să-mi spună „Pe unde treci, să calci frumos”.  Și asta până m-a prins ziua în care eram lipită de emoții și mă complexam în alegeri. Ce copil. Am trântit ușa și-am călcat mai grăbit decât calci pe gheață. Dar rănile se fac oricât de atent ai fi. A fost un poc mic și-am căzut în apa rece. Mi-am prins rațiunea în portieră și percepția a rămas nocivă. Am renunțat la blush-ul ăla nude, vreau mai multă culoare. Mai mult eu. Mai puțină iarnă afară. Mai mult soare în ochii mei. Am reușit să mă înfofolez cu oameni fără discernământ care trăiesc prin ochii societății și atât.

Dincolo? Niciun orizont. Și fără vreun click spre life is hard, kiddo. Prin ochii mei se studia tot ce e bun și amăgirea unui minus. Și când, într-o doagă, am închis ochii, am zâmbit, mi-am amintit. Am absorbit fel și fel de povesti.

E cumplit. Gândurile mi-s așa mici, mai ceva ca boabele de mazăre. Ne zgârcim sa nu simțim. Ne împuținăm în fericire și ne înmulțim în probleme. Oameni, incapabili în iubire sau incapabili în a iubi. Fiecare într-o formă mai ușoară.

 Fă rost de un pic de curaj și spune da. Dar nu te mai avânta așa, Peter-Pan e acum departe și nu e nimeni jos, cu brațele deschise. E pus de-o parte totul pentru tine, reține asta. Fii pionul care implică precizie.  Take an angel by the wings. You can do anything. 

Reclame

3 gânduri despre „Take an angel by the wings

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s