#lifeishardkiddo

Când m-apucă bipolaritatea

Două brațe. Un pulover stângaci împletit cu dibăcie. Puțin jazz și un pahar de vin. Așa de dragul tuturor promisiunilor pe care le-am pierdut în drumul nostru de a ne regăsi. Mai cântă-mi și lasă melodia asta să răsune. Astăzi vreau fericire. Și-n încăperea asta multă doar vanilie.

Nu-mi plac lucrurile complicate și agitația, însă iubesc aglomerația asta de oameni. Nu-mi plac zilele senine, tânjesc după cum norii se-agită și-mi pare că-mi stau mai bine răsăriturile, apusurile și păpădiile astea din par. Sunt spontană, atât de schimbătoare încât astăzi sunt aici, iar maine plec spre nicăieri și niciodată. Astăzi promit și mâine jur că toată fericirea e deja aici. Nu-mi place marea calmă. Aș spune că în aglomerația asta de oameni fixați și neatenți în jur, tăcerea e o formă prea grea. Iubesc câmpurile pline cu macii de un roșu vulcanic. Iubesc roua dimineața și cum liniștea se lasă încet. Licăritul stelelor și dorințele apuse. Iarba rece, eu și o pătură. Și simplitate.

Iubesc călătoriile lungi cu trenul, munții conturați și peisajele selenare. Iubesc mirosul de cafea, scorțișoara și oamenii. Vârful Tâmpa. Filmele și muzica. Anticariatul din Brașov încă mi se pare un loc aparte. Un colț de rai ascuns cu dibăcie printre străzi înguste. Atât de vechi și plin în însemnătate. Aleile pietruite noaptea și felinarul vechi din colț. Bătrânul care neobosit cântă la chitară „Chiar dacă”. Lumea trece, se oprește, mii de tineri îndrăgostiți de sunetul feeric suspină și-și jură promisiuni în stradă.

Chiar dacă știi și n-ai uitat

Chiar dacă lumea s-a împărțit subit la doi

Chiar dacă viața v-a speriat.

M-ai luat de mână. Am râs de tine. M-ai îmbrățișat. Ai râs de mine. Mi-ai spus că felul meu de-a fi, îndeamnă spre bucurie. Am râs amândoi. Am numărat stelele în noapte. Doar noi. Vinul. Și jazzul. Poate steaua aia căzătoare din acea noapte o să-și facă efectul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s