#lifeishardkiddo · Uncategorized

Toamna gri

E o toamna asa gri. Si totusi se lupta parca-n contraste.

Toamna ne-a amortizat dorul undeva. Ne privim stingheri din capatul autobuzului si am putea alcatui un tablou ironic simbolizand linistea totala. E totul rece si vantul-mi sufla in fata.  Ploua pe strazi si stam cu totii intr-un capat adunati . Mi se faramiteaza spiritul sub pasii tai,incetul cu incetul, si mi se pierd in adanc cuvintele, precum urma parfumului trecatorilor, nestiutori, nevinovati. Cu degetul trasezi linii pe un geam si stergi liniile dintre secole, si-i dai timpului un contur atat de absurd. Intri, stai, pleci si lasi usa deschisa. Larg deschisa, intre doua batai de aripi. Nu ti-as cere sa stai, caci nu pot prinde in lanturi o pasare care zboara printre alte stele. Nu ti-as cere sa pleci, caci nu te-ai mai intoarce. Si totusi, printre miile de renuntari, cuvantul „noi” inca rasuna in jur.

Scriu si tai. Adun si scad. Randuri, paragrafe, puncte de suspensie la sfarsit…care e finalul? Cuvintele sunt vii, iar cerneala tot mai neagra. Cu toate gandurile amestecate, ratacite, intr-un joc continuu plin de non-sens. Finalul : dorul .

Astazi scriu despre noi sau despre vechiul noi. Te-am vazut in zori . Dar te-ai pierdut in timp si te-ai schimbat. Te-ai dus si nu te-ai mai intors. Iar eu ti-am scris ca si acum. Uite, cutia prafuita de acolo! Cauta in ea. Vezi? Ti-am scris sute de biletele. Te-am iubit in mii de cuvinte. Ne-am promis o mare de fericire, dar a ramas doar pe hartie. E 4 . E totul trist si miroase a tine. Cafea. Scortisoara. Si fericire…

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s